Toneelkring De Draaikolk vzw
Winksele - Veltem - Beisem

Laat een bericht:

Luc Cooreman zegt (09/12/2022 20:03:30):
Het zien van de toneelvoorstelling 'je bent maar tweemaal jong' heeft ons alweer aan het denken gezet.....
Twee bewegingen tekenen zich duidelijk af. Bij de aanvang leeft de mentaliteit van ieder voor zich: de personages geven louter hun mening of gevoelens ten beste. Er wordt weinig naar elkaar geluisterd. Vrouwen en mannen doen hun ding maar blijven toch in zichzelf opgesloten. Geleidelijk echter keert de stemming en trekt zich een dialoog op gang: er wordt meer en meer op elkaar ingepraat. Het verbinding zoeken mist zijn effect niet: er wordt naar elkaar geluisterd en een tweede beweging wordt wakker gemaakt. Mannen en vrouwen ontdekken hun tweede ik: zij overstijgen zichzelf door de liefde een kans te geven. Eerst moeten zij nog de stuiptrekkingen van hun eerste ik (het louter willen genieten van het leven) overwinnen maar uiteindelijk neemt hun tweede ik (het willen beleven van de liefde) de overhand. Het echte leven bestaat uit beide componenten: genieten (met alles erop en eraan) en liefde beleven (met alles erop en eraan). Zo is het leven en zo gaat het verder zoals Max, één van de hoofdspelers, het op het einde van het eerste deel juist voor de pauze uitroept.... De acteurs en actrices brengen deze mix schitterend in kaart..... indrukwekkend!!!!
Proficiat aan alle draaikolkers voor en achter de schermen en aan hun regisseur.... dank zij alle betrokkenen was het alweer een picobello productie en de excellente service aan de tafels voor en na de voorstelling en tijdens de pauze..... TOPPIE!!!!!
Dirk Verheyen zegt (02/12/2022 13:10:57):
het draaikolkteam is er andermaal in geslaagd om fijne voorstellingen van Je bent maar tweemaal jong te brengen . Bedankt aan iedereen die heeft meegewerkt en we kijken al uit naar de volgende productie
Dirk Verheyen zegt (04/12/2021 09:02:34):
we zijn blij dat we toch onze voorstellingen van Bedankt Lieve Ouders kunnen afwerken. Ook onze toeschouwers weten het te appreciëren, want jullie zijn al talrijk komen opdagen , waarvoor dank.
Iedereen heeft al volop genoten van Bedankt Lieve Ouders en we hopen iedereen terug te zien op onze toneelopvoeringen van april.
Cooreman Luc zegt (30/11/2021 11:12:02):
De draaikolk is met 'bedankt lieve ouders' terug van nooit weggeweest. Ik vergelijk het gebeuren met een rivier waarop af en toe een voorbijvarende boot te zien is. Het publiek zit aan de oever op een bankje en kijkt naar de boot die er aantrekkelijk uitziet.... vooral als je onder de indruk komt van steengoed akteertalent - zoals nu ook weer.... Het heeft wel even geduurd eer ik doorhad dat er nog wat anders te zien is, nl. de ondersteunende onderlaag onder de boot, het dragende water dat heel het draaiboekgebeuren stabiliseert... het is een totaalervaring: boot en water! je denkt aan de organisatoren, het regiewerk, voorzitter en bestuur maar ook de zorg van mensen die tafels en stoelen ontsmetten, de bereiders van porties gemengd en de kelners... lieve draaikolkers, wij zijn gekomen voor een toneelstuk te zien maar we kregen een totaalervaring.... boot en water! en beiden waren heerlijk en verfrissend! chapeau voor de prestatie! van harte bedankt!
Dirk Verheyen zegt (23/11/2019 11:33:46):
de voorstelling van vrijdag 22 november van Nonkel Gaston was meer dan geslaagd.
een dank u wel aan de Draaikolk, zowel de spelers als heel de entourage die achter de schermen weer fantastisch werk hebben verricht.
En we kijken nu al vooruit naar de gezamelijke productie van maart
Luc Cooreman zegt (25/11/2018 11:16:24):
De draaikolk is als een tuin met geurige kruiden en prachtige bloemen. Regisseur Sven heeft er met 'in de sacoche' een fantastisch boeket van gemaakt! Alleen hij en de spelers met hun entourage weten hoeveel tijd en werk, vooral samenwerking dat hen gevraagd heeft. Het resultaat is een festijn met aangename gewaarwordingen en nageneugten (ook na de voorstelling in hun nabijgelegen bar). van harte proficiat draaikolkers! het was niet zozeer schaterlachen maar genieten met een malse glimlach. Ook het publiek blijkt dat door te hebben: het verwondert mij niet dat alle voorstellingen in een mum van tijd waren uitverkocht!
Cooreman Luc zegt (02/12/2017 08:15:33):
The American dream! Hoe geraakt een grotendeels rechtlijnig en daardoor haast perfect voorspelbaar verhaal aan zijn belangrijke meerwaarde? Juist, door schitterende spelers, een onwaarschijnlijk hardwerkend team achter de schermen en stevig creatief regiewerk. En last but not least een fantastisch meelevend publiek dat voor de nodige adrenaline zorgt. De draaikolk heeft het alweer allemaal en in overvloed. Ik keerde huiswaarts met in mijn binnenkant de ervaring: mad world, bad dreams! proficiat lieve draaikolkers! goe bezig!
Dirk Verheyen zegt (09/05/2017 20:08:12):
het machtig reservoir is niet gebarsten, het dorp is niet weggespoeld, maar we hebben genoten van onze toneelavonden en we moeten onze twee spelers : Johan en Jos van harte proficiat wensen, en verder een meer dan gemeend dank u wel aan al onze draaikolkers die er weeral voor gezorgd hebben dat de toeschouwer een fijne avond heeft beleefd
Y.Geeraert zegt (05/04/2017 11:00:30):
Geachte, dit is geen bericht voor het Gastenboek,maar een "kontakt name".

Aangezien ik geen algemeen e-mail adres vindt om "dienstberichten" te versturen,gebruik ik deze mogelijkheid.

Juist om mede te delen dat ik m'n reservatie niet volledig had gedaan,en een tweede heb opgesteld,met aanvraag van bepaalde zitplaatsen,als dat mogelijk is !

Door die 2 reservaties reserveer ik dus niet voor 4 personen,enkel een tweede voor een specifieke aanvraag...

Bedankt voor uw antwoord, Y.Geeraert,
geeraert1@telenet.be
Antwoord van De Draaikolk: dit is doorgegeven aan de reservatieverantwoordelijke die zeker met u contact zal opnemen
Cooreman zegt (03/12/2016 19:01:20):
De draaikolkers hebben met 'comme chez swa' alweer een ferme prestatie neergezet. Proficiat aan de spelers, de werkers achter de coulissen en de mensen van de bar. Het bargebeuren is al jaren tot een niet te missen onderdeel van de voorstelling geworden!! wat een schitterende vriendengroep!
Antwoord van De Draaikolk: Dank U Luc!
1 2
Uw naam:*
Uw email:
Uw bericht:*
Noteer de code:CAPTCHA
(*) Verplicht in te vullen


Gisteren jullie laatste voorstelling gezien en genoten van begin tot eind.. Een welgemeende proficiat aan regisseur Xavier , de sublieme cast , de decorbouwers en de technici. (heel mooie effecten ) Ontroerend einde..Het gesprek met de echte foorkramers na afloop ,was hartverwarmend.. Merci Toneelkring De Draaikolk... Een gelukkige schrijfster !!!
José Ruysevelts
zondag 6 december 2015 - 10:20:49


En dan na de voorstelling \" nen tuffer\" zien staan ad kerk!
Misschien wel van de jokke 😉.
Wat er in een caravan allemaal kan gebeuren, Tommeke
Tommeke Tommeke toch!
Bulens Gert
zaterdag 5 december 2015 - 17:49:18


Vanavond première !!! In gedachten ben ik erbij .. Een welgemeende toi toi toi aan de cast en regisseur Xavier
José ruysevelts
vrijdag 27 november 2015 - 14:39:27


Bedankt voor de programmatie van mijn toneelstuk \"KERMISKINDEREN\" Ben vereerd en zeer benieuwd !
Tot in november 
José Ruysevelts
dinsdag 26 mei 2015 - 19:56:28


Mooie voorstelling ... Toneelmicrobe is me na al die jaren nog niet ontgaan. Hoe kan je lid worden ?
Dirk Vanaerschodt
maandag 18 mei 2015 - 23:47:17


Dikke proficiat! We hadden een leuke avond gisteren!
Denise cooreman-Massie
zondag 26 april 2015 - 10:07:37


Kunnen jullie mij een digitale affiche of flyer bezorgen van jullie productie \'Tot Verdoodt ons scheidt\'? Ik zou die graag op mijn website plaatsen als vertaler/bewerker van het stuk.
Guy Keeren
zondag 28 september 2014 - 12:05:10


en ook het tweede speelweekend was een schot in de roos. Heel veel toeschouwers die allen met een lach huiswaarts zijn gekeerd.We kunnen nu al uitkijken naar onze voorstellingen van november. U komt toch ook kijken!
Dirk Verheyen
maandag 5 mei 2014 - 13:02:04


en ook het tweede speelweekend was een schot in de roos. Heel veel toeschouwers die allen met een lach huiswaarts zijn gekeerd.We kunnen nu al uitkijken naar onze voorstellingen van november. U komt toch ook kijken!
Dirk Verheyen
maandag 5 mei 2014 - 13:02:02


en het eerste speelweekend van de zevende zonde zit er op en we mogen met heel veel trots terugblikken op drie mooie voorstellingen. Een dikke proficiat aan iedereen van de kolk voor zijn of haar inzet tijdens het voorbije weekend. Nu op naar het tweede .
Dirk Verheyen
maandag 28 april 2014 - 07:45:07


en we zijn weer vertrokken voor een volgende productie : de zevende zonde van Pol Anrys in een regie van Walter Roedolf is vertrokken met als einddoel , fijne en deugddoende voorstellingen einde april, begin mei. 
Dirk Verheyen
donderdag 16 januari 2014 - 14:17:30


het was weeral fantastisch! Daarvoor kom ik toch graag 500 Km gereden uit Duitsland. Tot de volgende keer. .-)
Guy
Guy
zondag 8 december 2013 - 21:19:50


Heb er enorm van genoten om het stuk nog eens te zien. Fantastische prestatie van iedereen. Jullie moesten zeker niet onderdoen voor het origineel.
Maarten
zondag 8 december 2013 - 10:52:57


De dag na sinterklaasavond,en stilletjes aan het nagenieten van \"het stuk\",mensen uit het dorp jullie hebben dat weeral schitterend gedaan!
En eindigend met de woorden van de jokke van de java,die ook in het leven regelmatig terug zouden kunnen komen,Jezus,maria jozef!Op naar de volgende;;;
Bulens gert
zaterdag 7 december 2013 - 13:16:57


het eerste weekend van Jezus, Maria, Jozef zit erop en we mogen spreken van een zeer geslaag toneelweekend. Want de opvoeringen waren zeer goed, maar de omkadering was dit uiteraard ook. Daarom een dikke pluim voor al wie dit afgelopen weekend hieraan heeft meegewerkt. En we duimen dat dit natuurlijk ook volgend weekend zo zal zijn.
Dirk Verheyen
maandag 2 december 2013 - 15:51:02


De Draaikolk heeft geschiedenis geschreven! 

Na “Op(p)aal” en “Ge-tic-t”, gaat de kring met “Jezus, Maria, Jozef” naar een derde uitverkochte productie op een rij. En dit slechts 10 dagen nadat de reservaties zijn opengesteld.
Het bewijs dat een tevreden publiek de producties van de kring meer dan ooit blijft volgen en met plezier naar De Draaikolk komt kijken.
Proficiat aan alle Draaikolkers die dit mogelijk maken. En bedankt aan de reservatieploeg van de Lipselaan en aan de webmasters die alles van dichtbij opvolgen.

De spelers zijn zich nu aan het klaarmaken voor een schitterende reeks opvoeringen. 
Het komt dik in orde!

Xavier
Xavier Van Caneghem
maandag 11 november 2013 - 10:06:34


het eerste ge-tic-te speelweekend zit er op en we mogen terugblikken met grote voldoening. De drie avonden waren een succes , daarom een dikke pluim aan de spelers, maar ook aan iedereen die meegeholpen heeft om van deze productie iets moois te maken.
Dirk Verheyen
maandag 29 april 2013 - 10:13:48


Het was weer een heel leuke productie en een fijne samenwerking. Ook ik ben zeer blij als \"ancien\" dat er nieuw en jong talent is bijgekomen en die met glans aan deze productie hebben meegewerkt. 
De toekomst van de Draaikolk is verzekerd :-)
Johan Smets
dinsdag 4 december 2012 - 12:37:44


beste toeschouwer, wie u ook bent , wij zijn u dankbaar dat u naar één van onze voorstellingen bent komen kijken. 
voor zij die spijtig genoeg niet zijn binnen geraakt(we waren 5 keer uitverkocht), hou onze reservatietool in het oog voor onze productie van april.
Dirk Verheyen
maandag 3 december 2012 - 20:06:15


voilà, het eerste o(p)paalweekend zit er op en ik denk dat we mogen terugblikken met een goed gevoel. Bedankt iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen. Het heeft ons ook geleerd dat we heel wat nieuw en jong talent hebben in onze kring en dat is hoopvol voor de toekomst
dirk verheyen
maandag 26 november 2012 - 20:16:58


De hART musical: enkele impressies en beschouwingen van Marcel De Prins, medespeler

Intensief
Ik heb mogen meespelen in hART. Ik heb mij kunnen uitleven in mijn rol als presentator en onderwijzer. Ik heb er zelfs mijn snor voor laten groeien, en ik kreeg het compliment dat ik goed sta met bolhoed en pitteleer!
Het is voor mij een fantastische ervaring geweest dit te mogen meemaken met die hele die bende van acteurs, zangers, muzikanten, danseressen. Geschminkt worden en er nog een hoofdmassage bij krijgen was zalig rustgevend. 
Het was wel zeer intensief en tijdrovend. We zijn vanaf de maand oktober aan het repeteren gegaan, twee avonden in de week, en de laatste maand nog meer, met enkele ganse zaterdagen, zonder de oefeningen thuis te tellen. De laatste week werd ik zwaar verkouden door in de loods te oefenen aan een temperatuur van 5°; ik kreeg schrik dat ik niet zou kunnen meedoen. 
Ik heb pas bij de afbraak beseft welk werk verzet werd door de ploeg van decoropbouw en techniek. De hele voorbereiding heeft meer dan 4 jaar in beslag genomen. De ateliers van kleding en de catering hebben de creativiteit en het engagement van heel wat mensen en organisaties aangestoken. De organisatie en de pr was sterk. 
Ja, hART heeft de Herentse gemeenschap in beweging gebracht. 

Geen simpele musical
Als acteurs konden wij dit verhaal mee tot leven brengen en alle emoties beleven: vrolijkheid bij het fabrieksfeest, paniek bij het binnenvallen van de Duitse soldaten, protest tegen de waanzin van de oorlog, angst op de vlucht, vertwijfeling van de soldaat en zelfs van de officier die hun plicht moeten doen, hoop tegen beter weten in, geschokt bij het neerschieten van Jan Davidts uit Kessel-Lo en nog heviger verdriet, tot echte tranen toe, bij de terechtstelling van onze pastoor, huiver voor de gruwel, droefenis bij de begrafenis, blijheid met de dansende kinderen, onze toekomst. De kinderen zetten ons aan om samen een hart te vormen, om niet te vergeten, maar in onze gemeenschap door wind, zon en regen mens te worden en geschiedenis te maken. 

Een gewaagde onderneming
Het was een gewaagde onderneming met amateurs, van wie sommigen, zoals ik, met weinig toneel- en zangervaring. Onze regisseur, algemeen dirigent, productieleider, zangbegeleiders en de twee Eva’s (regieassistentie en bewegingsregie) bleven in ons geloven en stimuleerden het vertrouwen in elkaar. Stap voor stap konden we groeien. Respect voor de ‘doorzettendheid’ van eenieder. We hebben een indrukwekkend prestatie geleverd en een mooi resultaat tot stand gebracht, waarmee we zo’n tweeduizend mensen bereikten.

Proficiat
Ik ontving ook mooie gelukwensen. Ik wil er twee hier opnemen. 
- \"Ik vind het een unieke creatie die met heel veel inleving werd gespeeld en gebracht. Voor mij authentieke kunst van de hoogste plank. Ook inhoudelijk was 
het sterk: een spel dat doet nadenken over de gruwel van de oorlog en dat het verlangen naar vrede voedt\". 
Jo Hanssens, voorzitter van Pax Christi Vlaanderen

- \"Wij zijn vrijdagavond met heel het gezin komen kijken en genieten van het spektakel. Echt de moeite! Een teken dat er gewerkt wordt aan de vredesproblematiek op lokaal vlak, met opnieuw een pluim voor Herent. Het was op sommige momenten (liedjes) echt beklijvend, ontroerend. Bijna filmisch, als de soldaten binnenkomen. Mooie kostuums en dans. Enfin, ik heb er van genoten. En voor onze computerkinderen was het eens iets anders\". 
Tom Sauer, professor internationale politiek aan de Universiteit Antwerpen, ambassadeur voor de vrede van Pax Christi Vlaanderen. 

Marcel DE PRINS
woensdag 2 mei 2012 - 12:51:24


"Nogmaals proficiat met het succes van "Taxi Taxi", een prestatie om fier op te zijn. "Taxi Taxi" was wel degelijk "een stuk waardig voor het 30 jarig jubileum van De Draaikolk". Zonder de goede groepsspirit van De Draaikolk, hadden we dit nooit kunnen bereiken.
Bedankt iedereen. Ik vond het fijn dit als regisseur te hebben meebeleefd. "


Bedankt!
Edgard
maandag 2 januari 2012 - 21:26:30


Alhoewel ik beloofd had voor het 30 jarige bestaan nog eens voorbij te komen (ik had in de eerste 10 jaar van de Draaikolk zo veel plezier), gaat dat momentaan spijtig genoeg niet. Daarom: veel sucses met Taxi-Taxi!! Ik denk aan jullie vanuit Duitsland.
Vele groeten,

Guy
maandag 21 november 2011 - 14:27:48


Hartelijke felicitaties naar aanleiding van uw 30jarig bestaan!( Wat gaat de tijd snel)
Vanwege een enthousiateling uit Wijgmaal die het geluk en het genoegen had de "bleukes" van toen te mogen begeleiden en samen met hen aan de wieg van "De Draaikolk" te mogen staan. Het ga jullie goed en tot ziens.
Een toneelfanaat uit Wijgmaal en een"kolker" in hart en nieren

Louis LAEVERS
zondag 13 november 2011 - 17:50:27


De spelers, de regisseur en de medewerkers van Hartblok hebben van de mooie beloftes van een schitterende productie werkelijkheid gemaakt! Ook zij die zich vóór en na de voorstelling hebben ingezet om onze toeschouwers ééns te meer in de watten te leggen... Een dikke Proficiat aan allen!
En nu... hop naar ons jubileum, want het mag geweten worden: De Draaikolk wordt 30 !!
Xavier
zondag 8 mei 2011 - 09:44:50


Gisteren zijn we naar Hartblok gaan kijken en het was een stuk dat eigenlijk iedereen gezien moet hebben. Het was grappig en ontroerend menselijk. 
Wendy
maandag 2 mei 2011 - 11:40:42


De spelers van HARTBLOK hebben ons gisterenavond getrakteerd op een zeer geslaagde generale repetitie. 
De weg ligt nu open voor een reeks schitterende voorstellingen ! 
Proficiat aan de spelers en aan alle medewerkers

&..break a leg !


Xavier Van Caneghem
donderdag 28 april 2011 - 09:09:06


Aan allen die meegewerkt hebben aan de laatste productie " Eviva Europa " mijn oprechte
dank voor jullie inzet, openheid, gedrevenheid, jullie steun in moeilijke momenten,
positieve ingesteldheid, bemoedigende woorden. Het was een waar plezier te mogen
zien - bij aankomst aan de zaal - hoe onze toeschouwer verwelkomd werd en geleid
werd via nieuwe borden naar zaal, toilet, cafetaria, stroken lichtjes alom, kortom " een
hartelijk welkom " aan de toeschouwer volledig uitgewerkt!!! Kom je als acteur de zaal
in dan heeft de lichttechnicus de verwarming al aangezet, de muziek galmt de zaal in, de
schminksters staan klaar, de altijd enthousiaste ploeg van de namiddag hebben de zaal
en cafetaria alweer in orde gezet. " Een Alom Aanwezige Keizer waardig ". Je geniet
als acteur gewoon weer van dat prachtige en praktische decor dat door een enthousiaste
ploeg weer in elkaar gestoken werd. Rekwisiteurs, souffleuses, geluidsman, kassa en
programma arriveren, producers passeren en masseren met lieve woorden. Acteurs en
actrices trachten zich te ontspannen en te concentreren. Zij stonden 3,5 maanden lang
oog in oor met een regisseur die het volgehouden heeft met hen en tot het einde toe
verrassend uit de hoek wist te komen. En als je dan dood van dorst ten lange leste in de
cafetaria komt, staan daar weer een ploeg van T-shirt Amateurs klaar om aan eenieders
wensen te voldoen. Het applaus dat na de opvoering klonk was voor u allen, beste
Kolkers !!! Geniet er nog lang van!!! Het is verdiend !!!
Jos
woensdag, 1 December 2010 - 21:57:00


Beste,

Vanaf heden is het weer mogelijk uw boodschap automatisch toe te voegen aan ons gastenboek.

Met vriendelijke groeten,
Webmaster
vrijdag 29 oktober 2010 - 22:23:49


Hallo,
Zo kort voor de laatste opvoering, wil ik jullie allemaal nog eens van harte bedanken
voor de schitterende manier waarop jullie mijn stuk 'Volgende vraag, geschiedenis'
tot leven hebben gebracht.
De reacties die ik ontvangen heb waren allemaal zeer lovend.
Geniet ervan vanavond
en we komen elkaar vast nog wel eens ergens tegen.
Succes!

Paul Dewilde
- Sat, 1 May 2010 11:59:05


Iedereen bedankt die meegewerkt heeft aan de productie "om nooit te vergeten". Wij als speler werden weer in de watten gelegd , waarvoor onze dank natuurlijk.
Ook een dikke proficiat aan onze kersverse regisseur Xavier, die een toch niet al te gemakkelijk stuk kreeg voorgeschoteld voor zijn debuut.
Dirk
- 6 december 2009 16:54


Beste Toneelliefhebbers, Vanaf nu kan je plaatsen reserveren voor onze nieuwe productie 'Om nooit te vergeten'. Wees er snel bij en reserveer nu reeds jouw plaatsen! Maak daarna veel, neen, heel veel reclame bij je familie, vrienden, buren, bakker, slager,...
Webmaster 
- Sun Oct 25 17:14:34 2009


Beste allemaal, Ik wil jullie allen nog maals van harte bedanken voor de vijf schitterende opvoeringen van " Per(r)ongeluk ". Dit was pure propaganda voor het stuk, iets wat mij als auteur ervan uiteraard niet onberoerd laat ! Bedankt ook voor de vele leuke momenten en toffe samenwerking tijdens de repetities ! Ik ga nu met volle teugen genieten van de rust , maar toch met een beetje een knagend gevoel dat het weer veel te snel voorbij was ! Groetjes en tot ziens ! Pol
Pol Anrys 
- Sun Apr 26 20:18:55 2009


Voor ik van mijn welverdiende nachtrust ga genieten en zo zal dromen van al het toekomstig acteerwerk dat op mij wacht, zeg ik jullie met vreugde! ik was graag jullie baby! Ronneke, Rondelleke of Aron kspeel het alemaal voor jullie. een dikke duim van mij voor jullie en bedankt voor mijn allereerste toneel ervaring! 
Axl(ke) Nackaerts 
- Sun Apr 26 00:50:26 2009


ik heb zowel vrijdag als gisteren zaterdag met volle teugen genoten van de opvoering : per(r)ongeluk. Ik zou dan ook iedereen die betrokken is bij deze productie van harte proficiat willen wensen met deze prestatie Dit is reclame voor onze volgende producties.
Dirk Verheyen 
- Sun Apr 19 12:32:05 2009


Receptie was super! Voor herhaling vatbaar!
Joke 
- Wed Jan 21 12:08:33 2009


Receptie was super! Voor herhaling vatbaar!
Joke 
- Wed Jan 21 12:08:21 2009


Aan alle kolkers een spetterend en een gezond ,ook financieel 2009. Ik wacht vol ongeduld om mijn bijdrage als erelid kwijt te geraken. Groetjes, en aan die van het andere geslacht xxx, Louis
L.L. 
- Sun Jan 18 09:50:22 2009


voor ieder van u een spetterend 2009 en vooral een fantastisch toneeljaar. En .... vergeet de receptie niet op zat 17 januari.
Dirk Verheyen 
- Wed Dec 31 18:42:46 2008


aan ieder van de draaikolk die mee gewerkt heeft aan de productie van de ronde van Vlaanderen : een dikke proficiat. alleen spijtig dat er bij de afbraak vandaag zondag niet meer mensen zijn komen opdagen. Misschien dat de Sint meer aandacht gekregen heeft.
Dirk Verheyen 
- Sun Dec 7 15:46:47 2008


de eerste voorstellingen van Avondrood zitter erop en we hebben niet alleen goede reacties mogen ontvangen op het getoonde spel maar tevens voor onze decorploeg en onze technische ploeg. Dus een dikke proficiat voor deze heren.
Dirk Verheyen 
- Mon Dec 1 19:44:41 2008


beste vrienden, de volgende productie nadert snel, laten we allemaal ons best doen om voor de ronde van Vlaanderen heel veel mensen naar onze voorstellingen te krijgen. bedankt op voorhand.
Dirk Verheyen 
- Tue Nov 4 21:32:47 2008


An Het was dankzij u zondagochtendHUMOR dat ik met plezier heb meegewerkt. haha :d ben nog altijd zwaar onder de indruk van de loft in de oude brouwerij. 
Matthias 
- Tue Sep 16 01:50:06 2008


Aan iedereen die meegewerkt heeft aan Zomer op Straat, en er zo mee voor gezorgd heeft dat het weer eens een onvergetelijke dag werd: een dikke merci! Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest...
An 
- Mon Sep 15 03:57:59 2008


ik wens ieder van u een fijne en deugddoende vakantie toe, zodat we eind augustur met volle moed en energie aan een nieuw en spetterend toneelseizoen kunnen beginnen. en vergeet ook niet in uw agenda te noteren : zomer op straat op zondag 14 september.
dirk verheyen 
- Tue Jul 1 22:03:21 2008


Iets helemaal anders: weet nog iemand wie de rekwisieten deed bij Handen Omhoog? Mijn oudjes hebben ons toen hun vier-op-een-rij-spel geleend en hebben het nog steeds niet terug... Dus als je het hebt of je weet wie het heeft: please let me know!
An 
- Fri May 23 05:03:54 2008


donderdag 8 mei 0u20: hij was weer goed, de blonde leffe en orval. Maar wie nog beter was, was Xavier en die begon al beter te zijn op woensdag 7 mei om 20u00. Weeral een geslaagde avond georganiseerd voor hen die het toneel niet kunnen opzij zetten. Ditmaal met verleiden, vermoorden ....enfin met de nodige thriller elementen volledig vrij gelaten aan ons ( Nathalie, Hilde VDH, Dirk Verh, en mezelf ) improvisatievermogen. De toehoorders ( Gerarda, Lieve M. en Elly ) die later toekwamen waren getuigen hoe we uiteindelijk met zijn allen in de luren werden gelegd door Xavier. Maar amusement troef. En weer heel wat bijgeleerd. Chapeau man, ge kent het, ge zijt goed op dreef, ge weet mensen te bezielen. Doe zo voort!!! Het is een verrijking voor de club ( en voor het Rozenhof ) !!! Jos.
jos vernelen 
- Fri May 9 02:19:45 2008


Ook ik zou even iets willen zeggen natuurlijk! Het was intens, vermoeiend, vol spanningen maar GEWELDIG! Zowel de voorbereidingen als de opvoeringen! Bedankt aan iedereen! Bedankt voor alle mooi complimenten, jullie steun! Bedankt dat ik deze kans kreeg, bedankt, bedankt, bedankt, ... Zoals Emma het zo mooi zei: ik zal er volgende keer bij zijn en ook niet, zoals het is! HOU HET PROPER MENSEN! Dikke kus van Suzy
Nathalie 
- Mon May 5 18:08:46 2008


gouden handjes was inderdaad een fantastische productie, zowel voor de kring als voor onze toeschouwers. Maar we kijken ook al vooruit naar het volgende stuk : de ronde van Vlaanderen. Ik zou graag van iedereen een teken van leven willen zien,horen in verband met deze volgende productie maw : wie nog niet laten weten of hij/zij meewerkt, graag een seintje naar : dirk.verheyen@telenet.be 
dirk verheyen 
- Tue Apr 29 19:31:09 2008


Beste collega's Kolkers. Ik heb de voorbereidingen niet van nabij meegemaakt, maar het resultaat was gewoon fantastisch. Ik heb van verschillende mensen de reactie gehad dat dit één van de beste stukken was die ze de laatste jaren gezien hebben. Dus aan iedereen die meegewerkt heeft aan deze productie ook mijn welgemeende felicitaties. We mogen fier zijn op onze Draaikolk. 
Johan 
- Tue Apr 29 03:51:06 2008


met dank aan allen die het weer mogelijk hebben gemaakt dat ik me gedurende 3,5 maanden kostelijk heb mogen amuseren met het van buiten leren van die 90 bladzijden gouden handjes. Maar vooral omdat ik ze dan ook nog eens ( al of niet kompleet ) in volle enthousiasme heb mogen de zaal ingooien. En ze konden er nog mee lachen ook. Het belangrijkste echter was de vriendschap, de gedrevenheid, de wil die er van iedereen weer uitging om van deze productie een succes te maken. Weet dus goed dat het applaus dat achteraf kwam niet alleen voor de vedetten van de avond was, maar gedeeld wordt met u allen. Het moge echter gezegd dat onze drijvende kracht hierachter weeral onze voorzitter - productieleider was. Man, man, proficiat met het behaalde resultaat. Maar ook jullie 25 anderen zag ik schitteren in één of andere taak ( ook onze vijf dames op de planken uiteraard ) in en rond dit evenement. Danke daarvoor en de volgende keer zal het weer mijnen toer zijn om één van jullie taken over te nemen. Andere taak maar evenveel drank achteraf. Ook dat!! Gelijkheid in broederlijkheid!! Tot één dezers! Jos.
Vernelen Jos 
- Tue Apr 29 02:55:25 2008


Een grote dank aan degenen die hebben deelgenomen aan de speelavonden van 21 februari en 5 maart en vooral een dikke proficiat voor jullie inzet en het mooie resultaat ! Jullie leveren het bewijs dat De Draaikolk heel wat talent in huis heeft en dat acteren kan samengaan gaan met een leerrijke beleving en met heel veel plezier ! Xavier
Xavier Van Caneghem
- Sat Mar 8 15:45:09 2008


Hoi, ik had een vraagje.Ik moet voor het vak nederlands een verslag maken over een toneelstuk.Ik ben daarvoor speciaal naar dat van jullie komen kijken nl. dat van 'De Goede Dokter'.Ik vraag me of iemand me is kan vertellen waarover het stukje'De chirurgie' ging?alvast bedankt.Ik hoop dat jullie me kunnen helpen om mijn verslag te maken.groetjes
Sarah 
- Wed Jan 16 15:54:40 2008


ik wens ieder van u een fantastisch en een bruisend nieuw toneeljaar toe.
dirk verheyen 
- Wed Dec 26 11:59:46 2007


Dirk en Anja, proficiat met die twee prachtige nieuwe leventjes en bovendien bedankt voor de mooie foto's, welke ook te bewonderen zijn via De Draaikolk - Nieuws...
Bram 
- Sat Dec 15 15:04:31 2007


Toneelvrienden, ook de foto's van de 'echte' voorstellingen zijn vanaf nu te bewonderen in de galerij, Dank voor deze foto's aan Jan.
Bram 
- Wed Dec 12 18:04:27 2007


Beste toneelvrienden, er is iemand in de keuken van de Wildeman een fleece vestje vergeten. Het is wit/ecru, van het merk "Shamp" en een S'ke. Ik snap wel dat je na een superprestatie als die van onze kring het afgelopen weekend wat in de war bent en dus dingen vergeet. In elk geval, het vestje ligt bij mij en mag er ook afgehaald worden. Groetje!
An &
- Wed Dec 12 11:46:01 2007


De foto's van de generale repetitie zijn te bewonderen in de Galerij. Dank voor deze foto's aan Herman Vercoutter.
Bram 
- Tue Dec 11 19:42:52 2007


maandagmorgen! met een blij gevoel kijk ik even achterom naar het voorbije weekend. Het was goed, en heel wat nieuwe mensen die zomaar een handje zijn komen toesteken. De toekomst ziet er mooi uit. Een dank u wel aan al deze bekende en onbekende helpers.
dirk verheyen
- Mon Dec 10 11:41:57 2007


een prachtige prestatie van ons mie - niemand zou het beter gekund hebben - dikke proficiat mieke hopelijk is de stem van gerarda er weer en hoef je geen twee keer te sterven op het toneel 
lieve mispelter 
- Sun Dec 9 14:33:36 2007


ZIJN WE GOED OF ZIJN WE GOED ??? Ik heb er tot hier toe al zo van genoten! Onze eerste avond zit er nu reeds op en heb mijn zinnen al gezet op morgenavond!!(= woordspeling,heb je 'em, heb je 'em??? haha ..) Een geweldig stuk, een prachtig staaltje toneelwerk en geweldige mensen!!! Dit kan gewoon niet fout gaan !!! Bedankt en proficiat !!!
Nathalie 
- Sat Dec 8 05:40:00 2007


Super! We zullen het beste van onszelf geven! :-) Er komt een vermoeiende week aan... (om van het weekend nog maar te zwijgen...)
Joke 
- Fri Nov 30 15:32:18 2007


't is uitverkocht, de tweede keer in de geschiedenis moeten wij de boeken een week vooraf sluiten. NOGMAALS EEN HISTORISCH MOMENT een gelukkige voorzitter
dany 
- Thu Nov 29 19:09:31 2007


Als het een troost kan zijn, ik kom veel piepen maar laat nooit eens iets achter! Bij deze ... (hmmm ook maar om de hoop te vergroten haha)
Nathalie 
- Tue Nov 27 11:33:28 2007


Graag zou ik naar een optreden van "de goede dokter" komen. Maar ... ik heb geen eigen vervoer. Komt er iemand uit de regio Zaventem ? Met het openbaar vervoer raak ik niet meer thuis !
marie-ghislaine Gosez 
- Sat Nov 24 17:44:01 2007


kan iemand mij is laten weten hoe ik mij kan inloggen. greets
matthias coel 
- Wed Nov 14 23:46:52 2007


Beste toneelvrienden vanaf nu kan u plaatsen reserveren voor onze voorstellingen van 'De Goede Dokter'. Reserveer nu uw plaatsen online! Ga via Toneel - Reservatie in de menubalk. Tot dan!
Admin 
- Mon Nov 5 23:23:56 2007


Bedankt voor al die woorden van lof, maar zonder de input van jullie zou dit veel moeilijker zijn!
Bram 
- Sun Oct 28 10:49:37 2007


Inderdaad puik werk van onze Webmaster. Ook de foto's die op efficiente manier kunnen bekeken worden zijn een aanwinst.
Johan 
- Sat Oct 27 22:00:49 2007


ik mag zeker niet nalaten om onze webmaster te bedanken. We zijn met het webteam samen gekomen op vrijdag 26 okt en ik stel vast dat alle suggesties reeds verwezenlijkt zijn de dag nadien. Een voorbeeld voor onze secretaris, nietwaar An
dirk verheyen 
- Sat Oct 27 21:25:12 2007


onze website wordt beter en beter. Aan de leden zou ik zeggen: raadpleeg regelmatig de login voor de nieuwst weetjes en afspraken of vragen.
dirk verheyen 
- Sat Oct 27 21:20:40 2007


blij te vernemen dat de brug over de omleiding eindelijk opengaat, nu kan ik ook op tijd zijn voor de repetities
dirk verheyen 
- Tue Sep 18 11:57:35 2007


Hey iedereen! De gemeente nodigt alle verenigingen uit om op 22 september deel te nemen aan:
* 15u: buurtsport en -spel
* 17u30: groot spel "schipper mag ik overvaren"
* 18u30: opening brug over de omleiding én receptie
Dit alles op de Wilselsesteenweg van het Wildemanspark tot aan de Omleiding. Voilà, allen daarheen zou ik zeggen...
Groetje!
An 
- Sat Sep 15 12:52:50 2007


Heeft iemand foto's van op de barbeque? We plaatsen ze graag bij in onze fotogalerij! Groetjes.
admin 
- Thu Sep 6 18:39:14 2007


onze jaarlijkse bbq was , net zoals de vorige jaren, zeer geslaagd. Zij die aanwezig waren, kunnen het bevestigen, en zij die afwezig waren, hebben het gemist. 
dirk verheyen 
- Sun Sep 2 17:35:18 2007


beste kolkers , vergeet niet dat de bbq nu zaterdag 1 september begint om 18u of zoals we zeggen : zes uur Plaats van het gebeuren : feestzaal bij Gerarda
dirk verheyen 
- Fri Aug 31 07:25:33 2007


Beste Kolkers, Heb jij nog fantastisch nieuws dat je met ons allen wil delen, stuur het a.u.b. door naar info@dedraaikolk.be en wij zorgen voor de publicatie!
Webteam 
- Sun Aug 19 20:47:17 2007


Beste Gastenboekbezoekers. Eindelijk is het zo ver! De tijdsaanduidingen bij uw boodschappen zouden vanaf nu juist moeten zijn. Mvg, uw webmaster.
admin 
- Tue Aug 14 22:00:43 2007


Aan alle kolkers, opa's, oma's, papa's, mama's vrijers en lachers, een prachtig toneelseizoen gewenst, Opa supporter Louis
Louis Laevers 
- Monday,30 July, 2007 at 10:35:05 (CDT)


Hoi, even een berichtje om Dirk en zijn familie te feliciteren met de geboorte van Simon (ook al heb ik dat al "live" mogen doen), en om te laten weten dat de site echt mooi geworden is! Tot binnenkort op de repetities toneelvrienden!!!
Joke 
- Monday,16 July, 2007 at 07:12:02 (CDT)


Hilde, ik zal je in de komende weken een mooie foto van de kleinzoon toesturen of is het een foto van een mooie kleinzoon. En laat jij je vooral verwennen
dirk verheyen
- Thursday,28 June, 2007 at 16:22:44 (CDT)


Proficiat Dirk en uw aanverwanten met de geboorte van Simon!! Wist het niet want heb ook geen mail met fotokes gezien??? Deze waarbij de grootvader de pamper ververst, die mag je doorsturen...
Hilde 
- Wednesday,27 June, 2007 at 08:39:39 (CDT)


ja, Ann, uw grof huisvuil is wel in het containerpark geraakt maar gij zijt zelf met Dirk niet bij Marie-Jeanne geraakt. Maar het was toch gezellig met Dany en Michel, hoor!! Bram, proficiat met de website, Dirk met de kleinzoon, en al de rest een zonnige en ontspannende vakantie toegewenst. Groetjes, jos.
jos ve. 
- Tuesday,26 June, 2007 at 13:18:32 (CDT)


Ah mensen, vergeet vooral niet in te schrijven voor de bbq hé, voor 15 augustus bij Dirk ;-) En ja, het werk is ALLEMAAL gedaan... Zelfs mijn privé-groot vuil is op het containerpark geraakt :-)
An 
- Tuesday,26 June, 2007 at 12:43:49 (CDT)


ik wil iedereen er nog even aan herinneren om zich in te schrijven voor onze bbq van zaterdag 1 september. Voor de vakantiegangers onder ons, doe het nu of ten laatste op 15 augustus bij Dirk , zijnde ondergetekende.
dirk verheyen 
- Tuesday,26 June, 2007 at 11:53:30 (CDT)


ik wil iedereen trouwens aan herinneren dat de inschrijvingen voor de barbecue moeten binnen zijn tegen 15 augustus van dit jaar. Dus voor de vakantiegangers : vergeet niet in te schrijven voor de bbq van zaterdag 1s eptember. Meer info vind je in het login gedeelte
dirk verheyen 
- Tuesday,26 June, 2007 at 11:51:57 (CDT)


Bram, ik weet nu dat de catering buitengewoon was, maar zijn de geplande werken ook ten uitvoer gebracht?????
dirk verheyen 
- Tuesday,26 June, 2007 at 11:50:20 (CDT)


Dirk, Wat mensen kunnen verwezelijken als ze samen werken... Dat, is wat wij zaterdag getoond hebben! Het was super, en werken kan ook aangenaam zijn: An, super bedankt voor de overheerlijke koffiekoeken en de lekkere frietjes! Groetjes, Bram.

- Monday,25 June, 2007 at 46:27 (CDT)


graag had ik geweten hoe de grote klusjesdag van zaterdag 23 juni is verlopen? En blijkbaar zijn de navigatieknoppen weer veranderd!!!!!
dirk verheyen 
- Sunday,24 June, 2007 at 15:32 (CDT)


Wow Dirk, dikke proficiat! En Bram, weer leuke nieuwe lay-out. Super!
An 
- Thursday,21 June, 2007 at 25:11 (CDT)


Dirk, proficiat met je kleinzoon. (even laten zien dat ik regelmatig de site bezoek)
Matthias 
- Wednesday,20 June, 2007 at 19:41 (CDT)


De tijdsaanduiding gebeurd inderdaad wat fout, een verkeerde tijdszone wordt gebruikt. Ik maak hier werk van!
admin 
- Saturday, June 16, 2007 at 07:21:16 (CDT)


Ik ben sinds donderdag 14 juni grootvader geworden van een kleinzoon die door het leven zal gaan als : Simon.
dirk

- Friday, June 15, 2007 at 14:32:24 (CDT)


Bram, de uren die vermeld worden bij de inzending , blijken niet te kloppen; hetis nu 21.31u, vrijdag 15 juni.
dirk 

- Friday, June 15, 2007 at 14:31:32 (CDT)


gewoon om eens te testen hoe dit ding werkt als je meer dan één boodschap wil op het gastenboek zetten.
dirk verheyen

- Friday, June 15, 2007 at 14:30:06 (CDT)


Bram, het gastenboek lijkt me behoorlijk te werken, waarvoor dank.
dirk verheyen

- Friday, June 15, 2007 at 14:29:13 (CDT)


even uw aandacht : vergeet niet in te schrijven voor de opkuis van zat 23 juni en voor de bbq op zat 1 september.
ik zal nog een herinnering sturen, maar als je dit al leest gelieve te reageren.
dirk verheyen

- Friday, June 15, 2007 at 14:26:44 (CDT)


Ja, inderdaad, dat logo stond wat in de weg. Dat zijn van die zaken die je niet kan zien, zolang er geen boodschappen gepost zijn. Indien er nog iemand opmerkingen heeft, laat maar komen!
Groetjes,
Jullie webmaster.
Admin 
- Friday, June 08, 2007 at 12:40:30 (CDT)


Met mij alles goed hoor, dank je. Even via deze weg melden aan Dirk V dat de vergadering maandag bij Katrien doorgaat ipv bij mij. Maar passeer anders even bij mij, dan gaan we samen. En Bram, echt chique hoe ge nieuwe dingetjes blijft vinden voor onze intussen best professionele site!
An 
- Friday, June 08, 2007 at 05:19:06 (CDT)


graag een boodschap gericht aan AVDE : hoe gaat het met jou?
dirk verheyen 
- Friday, June 08, 2007 at 02:16:32 (CDT)


goed idee, alleen staat ons logo iets te nadrukkelijk in de verf waardoor de tekst niet goed leesbaar is.
dirk verheyen
<
- Friday, June 08, 2007 at 02:15:24 (CDT)


Hallo, Hier is dan eindelijk een nieuw speeltje op onze website. Wij hopen hier gauw jullie mening(en) te lezen. Nog veel plezier op onze website!
Groetjes,
Het webteam.
Admin 
- Thursday, June 07, 2007 at 15:13:54 (CDT)